Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27-9-2012 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                       Θεσσαλονίκη : 6-9-2012            
Βασ. Ηρακλείου 28, ΤΚ 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                        Αριθ. Πρωτ. : 72
ΤΗΛ. 2310-222.821 / FAX 2310-240.095
 ---------------------------------------------          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 27 Σεπτεμβρίου, 10 π.μ. , πλατεία Ομονοίας
Η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο επώδυνη για την ελληνική κοινωνία ενώ οι ειδήσεις γύρω από τα 72 νέα επώδυνα μέτρα που θα ληφθούν τις προσεχείς ημέρες είναι βέβαιο ότι θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο όλες τις Ελληνίδες και τους ‘Έλληνες, που προσπαθούν με κόπο να ανταποκριθούν στις βιοποριστικές τους ανάγκες.
Για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, που εκτός των βιοποριστικών τους αναγκών έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πρόσθετες ανάγκες που πηγάζουν από την αναπηρία τους, τα μέτρα αυτά προμηνύουν τη βέβαιη εξαθλίωσή τους.  Είναι αδιανόητη, απάνθρωπη και άνευ λογικής οποιαδήποτε συζήτηση για την περικοπή προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών και όποιων, πενιχρών άλλωστε, οικονομικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα νέα μέτρα προμηνύουν δραστικές περικοπές και στις δαπάνες που κατευθύνονται στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας. Οι περικοπές αυτές σε συνδυασμό με το οποιοδήποτε σενάριο περικοπής προνοιακών επιδομάτων, συντάξεων αναπηρίας, κοινωνικών φοροαπαλλαγών δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μιλάμε πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας για ένα νέο φαινόμενο αυτό της κοινωνικής ευθανασίας των ατόμων με αναπηρία.
Το αναπηρικό κίνημα πάντοτε διεκδικούσε με σθένος τα αναφαίρετα δικαιώματά του για να ενταχθεί ισότιμα σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.  Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι γνώριμες συνθήκες στον αναπηρικό χώρο, ενώ στο κοντινό παρελθόν αποτελούσαν έννοιες συνώνυμες με την αναπηρία.
Με βάση τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμεΑ αποφάσισε και καλεί σε Πανελλαδική Κινητοποίηση στις 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.
Ο Σύλλογος προτίθεται να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο μισθώνοντας λεωφορείο για να κατέβουμε στην Αθήνα τη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου με επιστροφή τη Πέμπτη 27 αμέσως μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου. Τα έξοδα διαμονής (Ξενοδοχείο-Γεύματα) θα επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες καθένα χωριστά. Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει έως τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου.                         

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2310222821


                     ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου