Παρασκευή 11 Μαΐου 2012




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΓΑ


Ο κ. Βουδούρης πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και ο κ. Πέτρουλας διοικητής του ΟΓΑ, με εντολή του Υπουργού κ. Λοβέρδου, αφού υποχρέωσαν τους Αιμοκαθαιρόμενους του ΟΓΑ να μετακινούνται με ταξί από και  προς τις μονάδες θεραπείας  με αποτέλεσμα να χρεωθούν εδώ και τέσσερις μήνες χιλιάδες ευρώ, οι παραπάνω κύριοι αρνούνται να τους καταβάλουν τα χρωστούμενα με αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς να οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή και στην κοινωνική εξαθλίωση.

Σήμερα ο ΚΑΙΑΔΑΣ έχει όνομα και λέγεται ΕΟΠΥΥ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Δεν είναι δυνατόν να κάθονται στα μεγάλα τους γραφεία με τους παχυλούς μισθούς και  να παρακολουθούν με παγερή αδιαφορία και γραφειοκρατικό στρουθοκαμηλισμό την κατάρρευση του συστήματος υγείας της χώρας.
Μάλλον  σκοπεύουν  να εξαφανίσουν τους χρόνια πάσχοντες από την Ελλάδα γιατί χαλάνε το τηλεοπτικό προφίλ τους. Ως άλλοι ΜΕΝΓΚΕΛΕ κάνουν πειράματα για την αντοχή των νεφροπαθών στην εξαθλίωση κλείνοντας λίγο λίγο την στρόφιγγα του κοινωνικού οξυγόνου.
Εμείς τους προτείνουμε για να σταματήσει το μαρτύριο να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να ανοίξουν νέα στρατόπεδα εξόντωσης των πολιτών που κοστίζουν. Άλλωστε δεν έχουν παρά να συνεργαστούν με τους αυθεντικούς αναπηροφάγους που είναι και πρώτοι διδάξαντες.
Ούτως ή άλλως, οι αιμοκαθαιρόμενοι που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις από τις μονάδες τους δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στις μονάδες αιμοκάθαρσης γιατί το χρέος τους προς τους αυτοκινητιστές έχει ξεπεράσει τις 4.000 με 5.000 ευρώ και αυτοί αρνούνται να τους μεταφέρουν, με αποτέλεσμα τη φυσική εξόντωσή τους.    


Υ. Γ.  το Υπ. Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αντί στεφάνου μπορούν να καταθέσουν τα χρήματα στο ταμείο για την σωτηρία της πατρίδας.
                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου