Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙΈγκλημα κατά της ζωής των Νεφροπαθών ο Διαγωνισμός χωρίς προδιαγραφές για φίλτρα αιμοκάθαρσης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
 
Εξαιρετικά δυσάρεστες εκπλήξεις κρύβει η προεκλογική περίοδος για τους νεφροπαθείς της χώρας. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η Επιτροπή Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας (ΕΠΥ) συνεχίζει το έργο της εξόντωσης των αιμοκαθαρόμενων, παρά τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας των νεφροπαθών και τις Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας.
Θύμα αυτής της πολιτικής είναι οι νεφροπαθείς του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, όπου η διοίκηση του νοσοκομείου κατ’ εντολή του Υπουργείου προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για φίλτρα αιμοκάθαρσης χωρίς καμία προδιαγραφή, σαν να είναι τα φίλτρα σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Για να μπουν τα κινέζικα, τα αιγυπτιακά, τα τούρκικα και κάθε άλλης απίθανης προέλευσης φίλτρα - με τι συμφέρον άραγε; κατάργησαν τις υποδείξεις των νεφρολόγων του νοσοκομείου, που εγκαίρως είχαν καταθέσει στην διοίκηση του τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που ισχύουν διεθνώς και τις ανάγκες των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε αυτό, στο μαρτύριο της νεφρικής υποκατάστασης. Η διοίκηση πιστή στις εντολές του Γιάνναρη αγνόησε τα όσα ήδη συμβαίνουν στο νοσοκομείο (κίνδυνος για την ζωή των ασθενών, κολλημένα φίλτρα, κακή ποιότητα αιμοκάθαρσης κ.α.).
Ζητούμε :
1.    Η διοίκηση του νοσοκομείου να προκηρύξει διαγωνισμό σύμφωνα με τις προδιαγραφές που κατέθεσε η Νεφρολογική κλινική και έχουν υιοθετηθεί από το ΔΣ του νοσοκομείου. Σε άλλη περίπτωση να διενεργηθεί ο διαγωνισμός σύμφωνα με το πόρισμα που κατάθεσε στην ΕΠΥ η επιστημονική επιτροπή για την σύνταξη των προδιαγραφών των φίλτρων αιμοκάθαρσης.
 
2.    Ο διοικητής της 4η"= ΥΠΕ κ. Καλτσίδης να πάρει επιτέλους θέση και να μην ρίχνει τις ευθύνες μόνο στο Υπουργείο.
3.    Καλούμε τους συμμετέχοντες στην επιτροπή του διαγωνισμού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να μην προχωρήσουν στην αξιολόγηση των προσφορών χωρίς να έχουν τεθεί όροι τεχνικών προδιαγραφών σύμφωνα με τα παραπάνω.
4.    Καλούμε άμεσα τον Υπουργό Υγείας να προκηρύξει τον νέο Εθνικό διαγωνισμό
Για την προάσπιση της ζωής μας θα προβούμε σε κάθε ενέργεια που θα ακυρώνει τις παραπάνω μεθοδεύσεις. Έστω και στην προεκλογική περίοδο την Τετάρτη 21-1-2015:
Α) Οι νεφροπαθείς του Ιπποκράτειου θα απέχουν από τη θεραπεία της αιμοκάθαρσης από τις 12:00 μέχρι τις 14:00.
Β) Θα προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας του νοσοκομείου.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-1-2015  ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου