Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ - ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ!!

Σε ένα ατύχημα μπορεί να χαθεί μια ζωή ...

...ΑΛΛΑ..

...αυτό να είναι η αφορμή να σωθούν άλλες ζωές..

Γιατί να μην προσφέρεις μετά το θάνατο σου ένα μέρος από τον εαυτό σου, όταν ξέρεις πως έτσι μπορείς να σώσεις ζωές;

Ίσως μια μέρα ένας από εμάς να περιμένει με αγωνία ένα μόσχευμα για να κρατηθεί στη ζωή.

Αγάπα τη ζωή σου!
Αγάπα τη ΖΩΗ!

Δωρεά Οργάνων
Δώρο Ζωής!




ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ





Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί ενδεχομένου κλεισίματος των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λειτουργούν και θα λειτουργούν κανονικά στο μέλλον και στα πλαίσια της μεταρρυθμίσεως. Κατά συνέπεια καμιά ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει ως προς το μέλλον των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. 

Κλείνουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

          

Κλείνουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
 

Τα χρήματα των Ελλήνων σκληρά φορολογημένων,  μεταφέρουν σε ιδιωτικά συμφέροντα επιτήδειοι σύμβουλοι του Υπουργού Υγείας

    Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι  σύμβουλοι του Υπουργού υγείας πιέζουν για το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ,  εξυπηρετώντας ιδιωτικά συντεχνιακά συμφέροντα (Ομιλία συμβούλου Υπουργού σε ημερίδα των νοσοκομειακών φαρμακοποιών στα Ιωάννινα).  Θα αναγκάσουν  τους βαριά χρόνια πάσχοντες όπως οι νεφροπαθείς και οι καρκινοπαθείς,  να καταβάλουν υπέρογκα ποσά για την φαρμακευτική τους περίθαλψη, οδηγώντας τους στον κοινωνικό ευτελισμό και σε τελεσίδικη εξαθλίωση.
   Την ίδια στιγμή   τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν καθημερινά,  με τα όποια προβλήματα, χιλιάδες χρόνιους πάσχοντες, παρέχοντας τα απαιτούμενα υψηλού κόστους φάρμακα που  συνάδουν με την θεραπευτική τους αγωγή, διαθέτοντας ακόμη και προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών τους. Σε αντίθεση με τους συνδικαλιστές των φαρμακείων που σε κάθε περίπτωση που θύγονται τα συμφέροντά τους, τους πετούν στο δρόμο και στα σκουπίδια, στερώντας τους την πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα.
   Την ίδια στιγμή που τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έχουν εξασφαλίσει πλεόνασμα 95 εκατομμυρίων το 2013 για τις ανάγκες της υγειονομικής περίθαλψης των Ελλήνων,  οι σύμβουλοι του Υπουργού θέλουν να τα δώσουν βορά στα μαγαζιά τους, στους προσωπικούς και συντεχνιακούς τους φίλους.  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ και να ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ.
Το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ θα σηματοδοτήσει:

  1. Το ξεπούλημα της υγείας στις τσέπες  λίγων και εκλεκτών
  2. Τρομακτική αύξηση της συμμετοχής των χρόνια πασχόντων στα φάρμακα ακριβού κόστους
  3. Εγκατάλειψη της θεραπευτικής αγωγής από πολλούς καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς λόγω αδυναμίας κάλυψης του κόστους των φαρμάκων
  4. Αδυναμία πρόσβασης στα ακριβά φάρμακα
  5. Πολλαπλασιασμό της δημόσιας δαπάνης για τα φάρμακα, πέρα την ιδιωτικής συμμετοχής
  6. Ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αμφιβόλου ποιότητας φαρμάκων
  7. Εγκατάλειψη των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και επικράτηση της αγοραίας λογικής στην υγεία
  8. Επιβολή μονοπωλιακών πρακτικών που τόσο ταλαιπώρησαν την χώρα το 2011 και 2012  με τα ιδιότυπα lockout, οδηγώντας στην απελπισία χιλιάδες χρόνια πάσχοντες προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους.

   Ας μας απαντήσουν οι «σύμβουλοι» του Υπουργού πως θα πληρώσουν οι καρκινοπαθείς πολλές φορές για τα φάρμακα τους  5.500 ευρώ το μήνα, οι νεφροπαθείς 700 ως 3.000, οι πάσχοντες από πολλαπλό μυέλωμα  5.000, οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας 550 ως 2.250, οι πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα 750 ως 850, οι πάσχοντες από ηπατίτιδα C  1.200, οι πάσχοντες από   αγκυλοποιητική 750 ως 850 ευρώ. Πως θα χορηγούνται τα φάρμακα που εισάγονται μετά από αυστηρό έλεγχο αν κλείσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ; Ποιος θα πληρώσει τα κέρδη που θα αποκομίσουν τα συμφέροντα των συμβούλων του Υπουργού, από την ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΦΡΜΑΚΩΝ;

     Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οΥπουργός, ο αρμόδιος για τον ΕΟΠΥΥ υφυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα ανταποκριθούν στα ιδιωτικά συντεχνιακά συμφέροντα και θα προτάξουν τις ανθρώπινες αξίες για την περίθαλψη των βαριά χρονίως πασχόντων, ούτως ώστε το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ να παραμείνει διακαής πόθος των σκοτεινών συμφερόντων που λειμένονται την υγεία.



Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΕΠΑ

ΝΕΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΕΠΑ

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του ΙΚΑ που εκδόθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2013, κανένα αίτημα δε θα γίνεται δεκτό στα ΚΕΠΑ από 01/12/2013 χωρίς την προσκόμιση του Νέου Εισηγητικού Φακέλου Παροχών Αναπηρίας.

Το  Νέο Εισηγητικό Φάκελο  Παροχών Αναπηρίας τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης μπορούν να τον προμηθεύονται και από το γραφείο μας.


Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΕΤΡΟΣ - Μια πραγματική ιστορία από τον Χρήστο Καραγκιόζη.


Ο ΠΕΤΡΟΣ - Μια πραγματική ιστορία από τον Χρήστο Καραγκιόζη.


Την Τετάρτη 30/10 βρισκόμουν στο ΣΣ Θεσσαλονίκης για να κατέβω στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχω στο συλλαλητήριο. Ήταν 11.30 και επειδή έπρεπε να πάρω φάρμακα μασουλούσα ένα ταλαίπωρο τυροπιττάκι περπατώντας στο κέντρο της τεράστιας, άδειας σχετικά, σάλας του ΣΣ προς την γραμμή 3 από όπου θα αναχωρούσε το τρένο. Ξαφνικά σκόνταψα σε μια βαλίτσα και μουρμουρίζοντας μια συγνώμη χωρίς να κοιτάξω συνέχισα να περπατώ. Δεν έκανα πάνω από 5 βήματα όταν άκουσα μια φωνή να με φωνάζει, Χρήστο!!! Γυρνώ και βλέπω τον Πέτρο, ιδιοκτήτη της βαλίτσας που σκόνταψα. Τι κάνεις εσύ εδώ, τον ρώτησα. Μα κατεβαίνω και γω στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Δίπλα στον Πέτρο δεν υπήρχε ψυχή. - Μόνος σου; Φυσικά, απαντάει, δεν θέλω να επιβαρύνω κανέναν άλλο. - Και πως θα τα καταφέρεις; Με το θάρρος μου, την αγάπη για την ζωή, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την υποχρέωση των κρατικών και ιδιωτών λειτουργών να με συμπαρασταθούν. - Είσαι σίγουρος τον ξαναρωτώ; Σε αυτή την χώρα; Όχι δεν είμαι απαντά, αλλά δεν μπορώ να ζω στο καβούκι του σπιτιού μου με την τηλεόραση, με τον φόβο μη και συμβεί κάτι εκεί έξω, η ζωή να περνά και γω να την βλέπω από το κουτί ή από το παράθυρο του σπιτιού μου. Η συμμετοχή η δική μου και των άλλων σαν και μένα στις συλλογικές μας δράσεις και ενέργειες με φέρνει σήμερα εδώ μόνο μου. - Η ώρα είχε ήδη πάει 12.00 και ένας σχετικά ευγενικός υπάλληλος του ΟΣΕ με ένα τρικοσμικό τρόπο (ο Πέτρος μου ζήτησε να μην βγάλω φωτογραφία) ανέβασε το Πέτρο στο τρένο. - Μετά χαθήκαμε με τον Πέτρο και ξανασυναντηθήκαμε την επόμενη στο συλλαλητήριο, έξω από το υπουργείο εργασίας.
Όπως καταλάβατε ο Πέτρος είναι σε καροτσάκι, παραπληγικός από ατύχημα εδώ και 14 χρόνια. Στο συλλαλητήριο ήταν ανάμεσα σε τουλάχιστον 40 άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια, όσοι ήταν και οι νεφροπαθείς, αιμοκαθαρόμενοι και μεταμοσχευμένοι. Αισθάνθηκα ντροπή και απόλυτη ένδεια για τους ομοίους μου που απουσίαζαν επιδεικτικά, αδιάφοροι, ωχαδελφιστές, που αυτάρεσκα απολαμβάνουν τις επιτυχίες άλλων και μεταθέτουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους σε άλλους. Που μεμψιμοιρούν συνεχώς ψελλίζοντας βρισιές για το σύστημα, τους συστημικούς, τους αντισυστημικούς, τους πρώην, τους νυν και τους επόμενους κυβερνώντες και εν τέλει περιμένουν ξανά στις εκλογές να εκφράσουν την αντίδραση τους, που και πάλι θα ξαναψηφίσουν τους ίδιους από φόβο μην και τυχόν αλλάζει η ήσυχη βολεμένη και τακτοποιημένη ζωή τους (έστω και πάσχοντες, κατά την ραγιάδικη έκδοση – υπάρχουν και χειρότερα -). Πραγματικά η εικόνα των Πέτριδων και η αντίστοιχη δική μας με συγκλόνισε. Αναλογίστηκα για αυτά που έρχονται, για αυτά που θα χαθούν : τα επιδόματα, τα φάρμακα, η πρόσβαση σε νοσοκομεία και ιατρούς, οι συντάξεις, Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Θα ξαναγυρίσει η αγωνία, ο φόβος της επιβίωσης, το τρέμουλο της ψυχής. Κλονίστηκα που τα δικαιώματα μου – μας που με τόσο κόπο κατακτήθηκαν θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος και δυστυχώς θα παρασύρουν και εμάς μαζί. Είναι κρίμα τόσο λίγοι να αγωνίζονται για τόσους πολλούς. Με αυτές τις εικόνες τρέφονται οι Σαμαροστουρναροβρούτσηδες. 
Στην ομάδα μας και ειδικά στους μεταμοσχευμένους (φοβητσιάρηδες και δειλούς) που νομίζουν ότι θα την «πηδήξουν» επειδή κρύβονται από την κοινωνία και τον εαυτό τους, ταιριάζουν τα λόγια του Μπρεχτ: 
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. 
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου.

ΥΓ. Ο Πέτρος είναι υπαρκτό πρόσωπο και το επεισόδιο που περιέγραψα περιληπτικά είναι απολύτως αληθής.

Καραγκιόζης Χρήστος