Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Κλείνουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

          

Κλείνουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
 

Τα χρήματα των Ελλήνων σκληρά φορολογημένων,  μεταφέρουν σε ιδιωτικά συμφέροντα επιτήδειοι σύμβουλοι του Υπουργού Υγείας

    Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι  σύμβουλοι του Υπουργού υγείας πιέζουν για το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ,  εξυπηρετώντας ιδιωτικά συντεχνιακά συμφέροντα (Ομιλία συμβούλου Υπουργού σε ημερίδα των νοσοκομειακών φαρμακοποιών στα Ιωάννινα).  Θα αναγκάσουν  τους βαριά χρόνια πάσχοντες όπως οι νεφροπαθείς και οι καρκινοπαθείς,  να καταβάλουν υπέρογκα ποσά για την φαρμακευτική τους περίθαλψη, οδηγώντας τους στον κοινωνικό ευτελισμό και σε τελεσίδικη εξαθλίωση.
   Την ίδια στιγμή   τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν καθημερινά,  με τα όποια προβλήματα, χιλιάδες χρόνιους πάσχοντες, παρέχοντας τα απαιτούμενα υψηλού κόστους φάρμακα που  συνάδουν με την θεραπευτική τους αγωγή, διαθέτοντας ακόμη και προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών τους. Σε αντίθεση με τους συνδικαλιστές των φαρμακείων που σε κάθε περίπτωση που θύγονται τα συμφέροντά τους, τους πετούν στο δρόμο και στα σκουπίδια, στερώντας τους την πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα.
   Την ίδια στιγμή που τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έχουν εξασφαλίσει πλεόνασμα 95 εκατομμυρίων το 2013 για τις ανάγκες της υγειονομικής περίθαλψης των Ελλήνων,  οι σύμβουλοι του Υπουργού θέλουν να τα δώσουν βορά στα μαγαζιά τους, στους προσωπικούς και συντεχνιακούς τους φίλους.  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ και να ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ.
Το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ θα σηματοδοτήσει:

  1. Το ξεπούλημα της υγείας στις τσέπες  λίγων και εκλεκτών
  2. Τρομακτική αύξηση της συμμετοχής των χρόνια πασχόντων στα φάρμακα ακριβού κόστους
  3. Εγκατάλειψη της θεραπευτικής αγωγής από πολλούς καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς λόγω αδυναμίας κάλυψης του κόστους των φαρμάκων
  4. Αδυναμία πρόσβασης στα ακριβά φάρμακα
  5. Πολλαπλασιασμό της δημόσιας δαπάνης για τα φάρμακα, πέρα την ιδιωτικής συμμετοχής
  6. Ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αμφιβόλου ποιότητας φαρμάκων
  7. Εγκατάλειψη των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και επικράτηση της αγοραίας λογικής στην υγεία
  8. Επιβολή μονοπωλιακών πρακτικών που τόσο ταλαιπώρησαν την χώρα το 2011 και 2012  με τα ιδιότυπα lockout, οδηγώντας στην απελπισία χιλιάδες χρόνια πάσχοντες προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους.

   Ας μας απαντήσουν οι «σύμβουλοι» του Υπουργού πως θα πληρώσουν οι καρκινοπαθείς πολλές φορές για τα φάρμακα τους  5.500 ευρώ το μήνα, οι νεφροπαθείς 700 ως 3.000, οι πάσχοντες από πολλαπλό μυέλωμα  5.000, οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας 550 ως 2.250, οι πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα 750 ως 850, οι πάσχοντες από ηπατίτιδα C  1.200, οι πάσχοντες από   αγκυλοποιητική 750 ως 850 ευρώ. Πως θα χορηγούνται τα φάρμακα που εισάγονται μετά από αυστηρό έλεγχο αν κλείσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ; Ποιος θα πληρώσει τα κέρδη που θα αποκομίσουν τα συμφέροντα των συμβούλων του Υπουργού, από την ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΦΡΜΑΚΩΝ;

     Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οΥπουργός, ο αρμόδιος για τον ΕΟΠΥΥ υφυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα ανταποκριθούν στα ιδιωτικά συντεχνιακά συμφέροντα και θα προτάξουν τις ανθρώπινες αξίες για την περίθαλψη των βαριά χρονίως πασχόντων, ούτως ώστε το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ να παραμείνει διακαής πόθος των σκοτεινών συμφερόντων που λειμένονται την υγεία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου