Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ κο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

              


  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

    Στις 3-6-2013 και ώρα 11.30, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΝ συναντήθηκε με τον υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα  μετά από προγραμματισμένη συνάντηση προκειμένου να  εκθέσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς μετά τις περικοπές των συντάξεων, των δώρων και την επικείμενη περικοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών από 1-1-2014.
Στη συνάντηση η Ομοσπονδία ενημέρωσε τον Υπουργό για το σκληρό καθημερινό αγώνα των νεφροπαθών  για την επιβίωση τους, που καθίσταται τραγικά άνισος στο σημερινό περιβάλλον μιας οικονομίας σε ύφεση και  μιας κοινωνίας σε κρίση. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΝ ανέφεραν στον Υπουργό ότι η  έξοδος από την αγορά εργασίας ενός νεφροπαθή είναι για την συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι μονόδρομος χωρίς επιστροφή ή διασταυρώσεις και οι πενιχρές αναπηρικές συντάξεις μετά τις περικοπές και χωρίς το δίχτυ της όποιας προστασίας του ΕΚΑΣ έχουν μονοσήμαντη συνεπαγωγή την εξαθλίωση.   Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα μας, ζήτησε να είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι :

·        Στο προσεχές φορολογικό νομοσχέδιο θα τροποποιηθεί ο ν. 4111/2013 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να εξαιρεθούν οι νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή ή μεταμόσχευση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω από τις περικοπές των δώρων και των συντάξεων.
·        Θα εξεταστεί η εξαίρεση των αναπηρικών συντάξεων από την περικοπή του ΕΚΑΣ στους κάτω των 65 ετών, καθώς και από τα  τεκμήρια που συνδέονται με την καταβολή του στους δικαιούχους.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΝ αποτελούνταν από τους Καστρινάκη Γ., Λοεντόπουλο Γ. , Καραγκιοζη Χ. και Λύρο Ξ. 


Το ΔΣ της ΠΟΝ με την υποστήριξη των νεφροπαθών της Ελλάδας θα συνεχίσει την άοκνη προσπάθεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας για την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία  και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα ιατροτεχνολογικά επιτεύγματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου