Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ



                   ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
                     ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                     Θεσσαλονίκη :29-11-2012          
     Βασ. Ηρακλείου 28, ΤΚ 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                      Αριθ. Πρωτ. : 106
              ΤΗΛ. 2310-222.821 / FAX 2310-240.095

       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης συγχαίρει του Νεφροπαθείς των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού που συμμετείχαν μαζικά στην χθεσινή διαμαρτυρία με τη μορφή της αποχής από την αιμοκάθαρση κατά την διάρκεια της δεύτερης βάρδιας. Η διαμαρτυρία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την δημοσιότητα που δόθηκε συνέβαλε  σημαντικά στην ενημέρωση της κοινωνίας μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και άσκησε πίεση στη κυβέρνηση για την επίλυση τους.

Η χθεσινή μας αποχή από την αιμοκάθαρση  μαζί με την  επιτυχημένη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στο Υπουργείο Οικονομικών είχε ως άμεσο   αποτέλεσμα την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών να προχωρήσει το συντομότερο σε αλλαγή της πράξης Νομοθετικού περιεχομένου που καταδικάζει σε οικονομική εξαθλίωση τα άτομα με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Καλούμε όλους του Νεφροπαθείς σε επαγρύπνηση προκειμένω να αντιμετωπίσουμε κάθε κυβερνητική απόφαση και πράξη που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την κοινωνική ευθανασία.


ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ



                ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
                  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                           Θεσσαλονίκη :26-11-201         
     Βασ. Ηρακλείου 28, ΤΚ 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                    Αριθ. Πρωτ. : 105
              ΤΗΛ. 2310-222.821 / FAX 2310-240.095
                 ---------------------------------------------          

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Οι νεφροπαθείς στη Βόρεια Ελλάδα την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου από τις 12 μ.μ.  απέχουν από την αιμοκάθαρση στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των  Νοσοκομείων

Το κοινωνικό πραξικόπημα που αποφάσισε η κυβέρνηση μέσω της πρόσφατης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ανατρέπει το σύνολο σχεδόν των διατάξεων του μεσοπρόθεσμου που αφορούσαν στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, δέκα μόλις ημέρες μετά τη ψήφιση του από το ελληνικό κοινοβούλιο, από τις οποίες ήδη δεν εξαιρούσαν τα άτομα με αναπηρία από την εξαφάνιση των δώρων ˙  την ίδια ώρα που οι νεφροπαθείς καλούνται να καταβάλουν συμμετοχή 25% για πανάκριβα φάρμακα, απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους.
Με την πραξικοπηματική της αυτή πράξη η κυβέρνηση προσθέτει το επιπλέον άχθος της φτώχειας στους ώμους των νεφροπαθών, των τυφλών, αλλά και τόσων άλλων βαριά αναπήρων που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα σε έναν καθημερινό, άνισο αγώνα για επιβίωση.
Ο κοινωνικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Το αναπηρικό κίνημα της χώρας δεν πρόκειται να δεχτεί τη σφαγή των ελάχιστων προστατευτικών παροχών που υπάρχουν για τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Με την αποχή μας από την αιμοκάθαρση συμμετέχουμε στην παν- αναπηρική κινητοποίηση διαμαρτυρίας που αποφάσισε η  Ε.Σ.Α.μεΑ.
Μόνη λύση η απόσυρση των αναπηροκτόνων ρυθμίσεων της πράξης νομοθετικού περιεχομένου
Να  μην επιτρέψει η κοινωνία μας,  το άνοιγμα του ¨Καιάδα¨ που οδηγεί στην εξαθλίωση και την κοινωνική ευθανασία


Μετά τιμής                                     
       Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας
                      
Καραγκιόζης Χρήστος                                    Γεωργιάδης Κοσμάς     

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 25% ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΟΜΕΝΩΝ



                ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
                  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                        Θεσσαλονίκη : 9-11-2012           
     Βασ. Ηρακλείου 28, ΤΚ 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                      Αριθ. Πρωτ. : 100
              ΤΗΛ. 2310-222.821 / FAX 2310-240.095
                 -----------------------------------------------------------------------------------------------
     
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  25% 
ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΑΣ

Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζοντας την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους στη χώρα μας εξέδωσε μια τραγική Απόφαση με βάση την οποία οι αιμοκαθαρόμενοι θα πληρώνουν συμμετοχή 25% σε όλα φαρμακευτικά σκευάσματα εκτός από αυτά που αφορούν την αιμοκάθαρση (π.χ. Ερυθροποιητίνες). Η παραπάνω απόφαση δείχνει την εμπάθεια του Υπουργείου και ειδικά του Υπουργού Υγείας κύριου Σαλμά προς τους Νεφροπαθείς αφού η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε σχεδόν αποκλειστικά για να μας υποχρεώσει να πληρώνουμε συμμετοχή στα φάρμακα μας.
Πρόκειται για μια άδικη απόφαση που επιβαρύνει όλους τους αιμοκαθαρόμενους και για την οποία οι Νεφροπαθείς πρέπει να στρατευτούν με τις  προσπάθειες του Συλλόγου για την κατάργηση της. Ο Σύλλογος και η Ομοσπονδία μας ασκεί ήδη έντονες διαμαρτυρίες και πιέσεις προς το Υπουργείο Υγείας και είναι έτοιμος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις οι οποίες προϋποθέτουν όμως και τη μαζική συμμετοχή όλων μας για την επίτευξη του στόχου.

     ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ